1 julio, 2011

Sánchez-Camacho: “Apuesto por la reconciliación de todos los catalanes y superar el 9N”Sánchez-Camacho: “El pacto fiscal no es el comodín que lo soluciona todo en Cataluña”

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha instat avui al president de la Generalitat, Artur Mas, a “aclarir fins on pensa aigualir el seu programa electoral i quines són les promeses que pensa complir i les que no”, en referència al fet que el Govern hagi fet marxa enrere en la supressió de l’impost de successions i donacions. En aquest sentit, ha recordat que “el punt 485 del programa electoral de CiU diu exactament ‘Suprimirem l’impost de successions i donacions amb caràcter immediat’”.

Segons la presidenta del PPC, “per a nosaltres, el programa electoral és un contracte amb el catalans, però ja veiem que el contracte de CiU conté lletra petita per no donar compliment als seus compromisos”. “Primer no volien eliminar l’impost de donacions i ara ens diuen que no eliminaran l’impost de successions ta i com afirmaven fa només uns dies”, ha criticat.

Sánchez-Camacho ha assegurat que “enganyar els catalans tindrà el seu càstig perquè els compromisos estan per complir-los”. Així, ha afirmat que “CiU només causarà decepció entre els catalans si pretén seguir l’estela del PSC i del tripartit, mantenint Catalunya com la comunitat amb més càrrega fiscal autonòmica d’Espanya”. “Amb aquest anunci, Artur Mas està més lluny dels catalans que van confiar en ell i també més lluny del PPC a l’hora de negociar els pressupostos de la Generalitat”, ha conclòs.

CIMERA 25 DE MARÇ
Per altra banda, la presidenta del PPC ha assenyalat que “estem a cinc dies de la cimera convocada pel president de la Generalitat i el més calent és a l’aigüera: no tenim ordre del dia, no hi ha documents previs ni cap aproximació a quins seran els assumptes que es tractaran”. Segons Sánchez-Camacho, “tot apunta a que la convocatòria d’aquesta cimera no és més que un intent de treure el debat de la seu parlamentària, on, malgrat que els pesi, el Govern no té majoria i hauria de buscar acords amb l’oposició”. “El govern ha de governar i prendre decisions, i portar les seves propostes al Parlament per debatre-les amb l’oposició”, ha afegit.

Per a Sánchez-Camacho, “si el que pretén Artur Mas és continuar amb l’estratègia del tripartit de les fotografies i les escenificacions sense contingut ni solucions no ens hi trobarà; no ens valen les declaracions de bones intencions ni les bones paraules”.

Finalment, la presidenta del PPC ha advertit que “sabem que el PSC no en dirà res de tot això, perquè existeix un pacte no escrit perquè CiU doni suport a la política econòmica de Zapatero a Madrid i el PSC faci una oposició light a Catalunya”.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!