19 octubre, 2011

El PPC busca el suport del Consistori per demanar a Renfe que millori la neteja de la R1Els populars presenten una proposta de resolució de cara el Ple de novembre.

El Grup Municipal del PPC de Mataró ha presentat una proposta de resolució al Ple de novembre amb l’objectiu que l’Ajuntament s’adreci als responsables de neteja i manteniment de la xarxa de Rodalies de Catalunya per demanar formalment que es millorin les condicions de neteja i condicionament dels combois de la R1, la línia que travessa la comarca del Maresme.

Aquest 2011 l’Executiu català ha assumit la gestió en exclusiva de la xarxa de Rodalies de Renfe, encara que les vies continuen sent propietat de l’Estat. Un fet que en el seu dia l’aleshores Conseller Nadal va qualificar de “repte” que es duria a terme  “amb il·lusió i responsabilitat”.

Si bé és cert que s’ha fet passes endavant des del 2010, quan va començar el traspàs de competències, el cert és que, a dia d’avui, el servei continua tenint moltes mancances. Parlem, entre d’altres, de retards en el servei (que fan que es tardi més ara que fa uns anys en arribar de Mataró al centre de Barcelona), de la pèrdua de la línia que enllaçava Mataró amb l’aeroport, i l’última queixa que hem rebut, que fa referència al mal estat i la manca de neteja d’alguns combois.

Aquest Grup Municipal és conscient que la millora de freqüències i de la línia està afectada per obres que es fan a Barcelona, però opina que el condicionament i el manteniment dels vagons, per tal que estiguin en condicions òptimes sí pot solucionar-se. La neteja dels combois ha de ser una constant diària i una de les obligacions dels responsables de la xarxa de Rodalies.

Creiem que aquesta premissa, malgrat sembli una obvietat, no s’acompleix com s’hauria de complir i en moltes ocasions, la neteja i l’estat dels trens deixa molt a desitjar.

Des del PPC de Mataró, conscients que molts dels nostres conciutadans, igual que molts altres veïns de la comarca, utilitzen cada dia el servei de Rodalies per desplaçar-se pel Maresme o bé fins a Barcelona, considerem necessari fer alguna actuació al respecte.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!