8 noviembre, 2011

El PPC reclama congelar o abaixar impostos per donar suport a les ordenancesLa formació assegura que el seu ‘sí’ a les ordenances és ‘condicional’ a que el Govern accepti les seves esmenes

El PP va ser l’únic grup municipal que va votar a favor de l’aprovació inicial de les ordenances fiscals que va portar el govern de CiU al Ple. Però els populars han volgut deixar clar que aquest suport no és gratuït. El seu president, José Manuel López, ha explicat aquest dilluns en roda de premsa que votaran en contra de l’aprovació definitiva de les ordenances si no s’accepten les seves esmenes, encaminades bàsicament a la congelació o baixada de la majoria de tributs.

“Ens agrada la música d’aquestes ordenances, que parla de facilitar la vida als emprenedors i generar activitat econòmica, però les petites pujades d’impostos que es plantegen no ens semblen oportunes”, ha resumit López. Amb la pujada obligada de l’IBI d’un 32%, el PP considera que cal afluixar la pressió fiscal en altres àmbits. Per això, entre les esmenes que han presentat a les ordenances, hi figuren la creació d’una nova categoria d’aparcament de pagament en superfície, més econòmica que la zona blava, per aplicar als carrers que no requereixen de tanta rotació; o la rebaixa de l’impost de circulació, que asseguren que a Mataró està en el topall més alt. Els populars també proposen més bonificacions per a famílies nombroses en el pagament de l’IBI, estudiar quines taxes i preus públics graven serveis de primera necessitat i quines no, o revisar taxes com la de les celebracions de casaments al Saló de Plens.

“Si ens posem d’acord i hi ha congelació o rebaixa d’impostos, donarem suport, sinó ho veiem pràcticament impossible”, ha conclòs López. El projecte d’ordenances del govern municipal ja preveu una congelació de la majoria de tributs per compensar la pujada de l’IBI, però el PP creu que cal anar més enllà. D’altra banda, la formació conservadora s’ha mostrat preocupada pel destí que tindran els diners que recaptarà l’Ajuntament gràcies a la pujada de l’IBI. Segons ells, aquests ingressos no poden servir per “seguir pagant la maquinària municipal”, sinó que cal destinar-los a serveis socials “per ajudar a qui ho està passant malament”, com ha dit López, a més de millorar el manteniment i la neteja de la ciutat i a incrementar la dotació de la policia local.

“Notícia publicada a Capgros.com. 07/11/11″

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!