28 noviembre, 2011

Sánchez-Camacho demana a Mas “col·laboració i responsabilitat institucional” amb el Govern del PPSánchez-Camacho pide a Mas “colaboración y responsabilidad institucional” con el Gobierno del PP
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat avui al president de la Generalitat, Artur Mas, “col·laboració i responsabilitat institucional del Govern de la Generalitat amb el futur Govern del Partit Popular, com ha fet el PPC a Catalunya”. En aquest sentit ha recordat que, tal i com es va comprometre el president del PP, Mariano Rajoy, “el Govern de l’estat serà un govern amic de Catalunya, que té com una de les seves prioritats la recuperació del lideratge econòmic de Catalunya”. Segons Sánchez-Camacho, “CiU és molt conscient de la situació extremadament difícil que està vivint el conjunt d’Espanya i que cal estar a l’alçada de les circumstàncies”.  Respecte a la possibilitat de que federació nacionalista donés suport a Mariano Rajoy en la seva investidura, ha assenyalat que “seria molt positiu traslladar un missatge de responsabilitat a Europa i que totes les formacions estan al costat del nou president”, consideració que ha fet extensiva al Partit Socialista.

 

PRIMER ANY DE GOVERN DE CiU

Per altra banda, la presidenta del PPC ha considerat que “el balanç del primer any de Govern de CiU no és positiu: ha continuat la destrucció d’ocupació que es va viure durant el govern tripartit i, a més de les retallades, no hem vist mesures d’impuls econòmic”. Segons Sánchez-Camacho, “l’atur registrat ha crescut en 53.000 persones en el que portem d’any i el govern de la Generalitat ha actuat condicionat per les dues convocatòries electorals i pel seu suport a Zapatero, el que ha fet impossible que l’economia catalana aixequés el vol”. Així mateix, ha explicat que “l’endeutament de la Generalitat i les empreses públiques ha seguit creixent en prop de 7 mil milions, mentre que el govern ha estat incapaç de procedir a la reducció d’empreses públiques i a establir un pla d’estalvi raonable que no es quedi en retallades desordenades”.

En aquest sentit, la presidenta del PPC ha assegurat que “l’esperança per a Catalunya és que les polítiques d’estat que adoptarà el PP a partir de gener suposin la recuperació econòmica per als catalans”. Així, ha  afirmat que “mentre el tàndem Mas-Zapatero ha suposat un greu perjudici per a Catalunya, el Govern presidit per Mariano Rajoy no li mancarà decisió per portar a terme una reforma laboral realment útil per crear ocupació i per promoure la reforma fiscal i la reforma financera que donin força a la nostra economia i ajudin a les empreses”.

 

CONSULTA SOBRE EL PACTE FISCAL

Finalment, Sánchez-Camacho s’ha referit a les declaracions del portaveu del Govern, Francesc Homs, en les que especulava sobre la celebració d’una consulta sobre el pacte fiscal a Catalunya, i ha recordat que “només fa una setmana de la celebració de les eleccions i el que cal per part de la Generalitat és prudència i serenitat. En aquest sentit, ha recordat que “el mateix Mariano Rajoy ha dit en diverses ocasions que està disposat a escoltar i a parlar de qualsevol proposta, però cal que tinguem clar que ara la prioritat en el conjunt d’Espanya, també a Catalunya, és una altra: un gran pacte per la recuperació econòmica i la sortida de la crisi”.La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, pidió hoy al presidente de la Generalitat, Artur Mas, “colaboración y responsabilidad institucional del Gobierno de la Generalitat con el futuro Gobierno del Partido Popular, como ha hecho el PPC en Cataluña”. En este sentido ha recordado que, tal y como se comprometió el presidente del PP, Mariano Rajoy, “el Gobierno del Estado será un gobierno amigo de Cataluña, que tiene como una de sus prioridades la recuperación del liderazgo económico de Cataluña”. Según Sánchez-Camacho, “CiU es muy consciente de la situación extremadamente difícil que está viviendo el conjunto de España y que hay que estar a la altura de las circunstancias”. Respecto a la posibilidad de que federación nacionalista apoyara a Mariano Rajoy en su investidura, señaló que “sería muy positivo trasladar un mensaje de responsabilidad a Europa y que todas las formaciones están junto al nuevo presidente”, consideración que ha hecho extensiva el Partido Socialista.

PRIMER AÑO DE GOBIERNO DE CIU

Por otra parte, la presidenta del PPC ha considerado que “el balance del primer año de Gobierno de CiU no es positivo: ha continuado la destrucción de empleo que se vivió durante el gobierno tripartito y, además de los recortes, no hemos visto medidas de impulso económico”. Según Sánchez-Camacho, “el paro registrado ha crecido en 53.000 personas en lo que llevamos de año y el gobierno de la Generalitat ha actuado condicionado por las dos convocatorias electorales y por su apoyo a Zapatero, lo que ha hecho imposible que la economía catalana levantara el vuelo”. Asimismo, explicó que “el endeudamiento de la Generalitat y las empresas públicas ha seguido creciendo en cerca de 7 mil millones, mientras que el gobierno ha sido incapaz de proceder a la reducción de empresas públicas y a establecer un plan de ahorro razonable que no se quede en recortes desordenados”.

En este sentido, la presidenta del PPC ha asegurado que “la esperanza para Cataluña es que las políticas de Estado que adoptará el PP a partir de enero supongan la recuperación económica para los catalanes”. Así, afirmó que “mientras el tándem Mas-Zapatero ha supuesto un grave perjuicio para Cataluña, el Gobierno presidido por Mariano Rajoy no le faltará decisión para llevar a cabo una reforma laboral realmente útil para crear empleo y para promover la reforma fiscal y la reforma financiera que den fuerza a nuestra economía y ayuden a las empresas”.

 

CONSULTA SOBRE EL PACTO FISCAL

Finalmente, Sánchez-Camacho se ha referido a las declaraciones del portavoz del Govern, Francesc Homs, en las que especulaba sobre la celebración de una consulta sobre el pacto fiscal en Cataluña, y ha recordado que “sólo hace una semana de la celebración de las elecciones y lo se necesita por parte de la Generalitat es prudencia y serenidad. En este sentido, recordó que “el propio Mariano Rajoy ha dicho en varias ocasiones que está dispuesto a escuchar y a hablar de cualquier propuesta, pero debemos tener claro que ahora la prioridad en el conjunto de España, también en Cataluña, es una otra: un gran pacto para la recuperación económica y la salida de la crisis “.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!