22 octubre, 2013

La feina del govern a la ciutatJa està, ja han passat vacances, Les Santes, L’11 de setembre i per últim el 12 d’Octubre, ja s’ha acabat l’estiu i els dies clau plens de polèmica política sobre si independència si o no, aquest debat centrarà, per desgracia, la agenda del Parlament de Catalunya, aquest es el teló, la cortina perfecte on amagar la falta de gestió del Govern de CIU a la Generalitat però, no serveix per els municipis.

Els municipis treballen en un altre àmbit, i tenen altres competències, potser els referèndums, la cadenes humanes, els debats contra el govern de central, l’estelada i la crispació dialèctica es l’eina legitima perfecte pel Govern del president Mas i, segurament, molts alcaldes de CIU els hi agradaria fer servir el mateix instrument de distracció, està enmig del debat que tot ho engoleix, però no pot ser, els alcaldes no poden.

El temps va passant de les darreres eleccions municipals, i el ciutadà té la impressió que el Govern de CIU a l’Ajuntament, no ha fet gaire cosa, es un govern dèbil i en minoria, es cert, era de esperar doncs, que la brutalitat amb que la crisi va actuar amb els comptes públics, el nou Govern no ho tindria fàcil, això també es cert.

Però un alcalde no es necessita tan sols per signar documents o portar el debat dels plens, no només per assistir a actes o festes de barri, la feina d’un alcalde no es tan sols que els fanals s’encenguin cada dia, per això no es mobilitza la democràcia, podria encarregar-se qualsevol gestor o tèctic amb la experiència o formació adequades.

Un Alcalde, senyor Mora, a part de decidir quins dies festius obre el comerç, ha de revitalitzar-lo, crear les iniciatives necessàries per atraure consumidors i millorar les condicions de treball dels comerciants. Un govern ha de tenir la imaginació i el valor de generar idees que ajudin les empreses i pugui atraure inversions, pensar com aprofitar els edificis públics ara buits, els solars abandonats per la crisi, un govern ha de transformar la ciutat, fer la mes sostenible, mes atractiva, fer-la millor.

No per tot això es necessiten diners, es poden fer moltes coses sense pressupost, però això ho saben fer el bons, continuem sense alcalde a Mataró.

Per Álvaro Ruiz

Secretari de comunicació del PPC de Mataró

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!