12 febrero, 2014

EL GRUP MUNICIPAL DEL PPC DE MATARÓ DEMANA A L’ALCALDE DE MATARÓ QUE RECLAMI AMB LA MATEIXA VEHEMÈNCIA QUE FA SERVIR CONTRA EL GOVERN DE L’ESTAT EL DEUTE DE LA GENERALITAT AMB MATARÓDurant els últims dies hem assistit perplexos a diferents actuacions i declaracions de l’alcalde de Mataró en el que fa referència a la nova Llei d’Administracions Locals, cosa que ni ens preocuparia ni ens ocuparia si ho fes en nom del seu partit, però no podem admetre-ho si ho fa com a alcalde dela ciutat. Ja que el que atempta contra Mataró no és la nova Llei si no l’ axfísia econòmica a la que ens té sotmesos la Generalitat de Catalunya.

El Portaveu Popular ha declarat avui en roda de premsa que “és inaudit que el sr. Mora reclami autonomia local a Madrid i no faci el mateix al Palau de la Generalitat, li recordem que Mataró es va haver d’acollir al tercer Pla de Pagaments a Proveïdors del Govern Rajoy per que la Generalitat no paga a la ciutat els 10.000.000 d’euros que manté permanentment de deute” i el que és més greu “no reconeix el deute cosa que va impedir que l’Estat ens pagués el avances aquest deute  que té amb la ciutat el Govern Català, el  que hagués suposat o bé estalviar-nos els interessos del Pla o bé tenir una injecció de liquiditat molt important per millorar per exemple el manteniment i la neteja de la ciutat”

López ha repassat part de les partides més importants d’aquest deute, entre les que destaquen els 97mill.€ per la millora de l’accés a Mataró Oest, que ningú sap a on han anat a parar; les aportacions a la Llei de Barris; les aportacions pel Miquel Biada que és una competència de la Generalitat i que sufraga l’Ajuntament o les aportacions de les escoles bressol que està pagant la Diputació i que han baixat en els últims anys 1000€ per nen.

Els Populars comencen a estar tips de que l’alcalde només publiciti quan va a Madrid a reivindicar i calli quan demana ajut per pagar el deute de l’Edifici del Rengle o deutes amb la seguretat social o l’Agència Tributària.

Per últim els Populars han recordat que mentre que l’aportació de l’Estat s’ha mantingut pràcticament igual en els últims anys tot i la crisi la de la Generalitat no para de baixar i pel 2014 el propi Projecte de Pressupost Municipal recull una baixada de l’aportació de la Generalitat del 4% mentre que la de l’Estat no arriba a l’1%.

Tot plegat, segons López, no és res més que una campanya d’imatge que posa el focus en qui ajuda a Mataró i no en el Govern Convergent i Republicà de Catalunya que incompleix els seus compromisos amb Mataró.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!