1 julio, 2014

L’Orgull a MataróEl passat 28 de juny, com cada any, es va celebrar el dia del orgull gai, per aquelles dades de reivindicació dels drets del gais i lesbianes, en Paco, va tenir una gran idea, que Mataró, la seva ciutat, donés un pas endavant en la normalització d’aquest col·lectiu, i que la platja de Sant Simó, zona tradicional de nudistes i gais, es declarés de manera oficial platja nudista i gai, ho va comentar a Luis Calzada, un dels regidors del PP a l’Ajuntament, i els dos el varen donar forma, i van pensar dissenyar una proposta per portar-la al ple on Mataró es declarés ciutat “Gay Friendly”.

A mi m’ho vam comentar en un sopar, i em va semblar una idea extraordinària per diferents motius, ajudaria a modernitzar la imatge turística de la ciutat, a normalitzar una realitat present amb el col lectiu gai i, perquè no dir ho, a donar a conèixer el perfil obert i modern de la gent del PP de Mataró, recordo que, al final de la conversa, jo vaig comentar que em semblava que el dia de l’orgull per sort, ja no era necessari, i que aquest drets pels gais i lesbianes, estaven guanyats i les seves reivindicacions per fi superades, molts estaven d’acord, en Paco no, avui se que ell tenia raó.

La proposta es va aprovar a la reunió amb el lideratge convençut de Jose Manuel Lopez, líder del PP a Mataró, i quan els medis es varen fer reso de la noticia, va començar el soroll mut de la intolerància.

Recels, trucades, pressions, reaccions desfasades, sembla que molta gent no comprenia, gent de “dintre i de fora”, com nosaltres podíem fer aquesta proposta, una proposta, segons ells, destinada a un públic que no era el habitual del PP, els descol•locava tan acostumats ells, a gaudir d’un segment, d’un tros del pastis, d’un percentatge electoral que pugui garantir la seva continuïtat.

Varem aguantar les pressions, però no la ultima, la que amenaçava en dibuixar la iniciativa, com una manera que teníem d’aïllar nudistes i els gais en un racó de la costa, i amb la por que es mal interpretes la proposta, i que la imatge de la ciutat surtis malmesa, hem decidit retirar-la.
Alguns han guanyat aquesta batalla, però una cosa a quedat ben palesa, un aire fresc es respira al grup de persones que formen el PP de Mataró, del que avui estic especialment orgullós, també de gent del partit que ens ha donat el suport, i sobretot orgullós d’en Paco, de la seva idea, i de la seva lluita per la defensa dels drets d’una minoria, encara per guanyar.

.

Álvaro Ruiz

Secretari de Comunicació PP Mataró

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!