16 enero, 2015

Molt de soroll… i resultatsA començaments de 2014 semblava que els Ajuntaments havien de tancar portes amb la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local que acabava d’aprovar el Congrés dels Diputats, i amb la resta de Consistoris el de Mataró. Tots els Grups Polítics sense excepció amb i sense representació i també agents socials es tornaven a omplir la boca de paraules altisonants “Recentralització” “Atac al Municipalisme” “Mort dels Ajuntaments” i un llarg etc incloses totes les possibilitats d’oposar-se a aquesta iniciativa del Govern de l’Estat.

Passat un any, ja podem fer un cert balanç del que la nova llei ha significat realment. Del que deien de pèrdua de competències pels Ajuntaments, cap ni una, ni les pròpies, ni les delegades per una altra administració ni les que es consideraven no pròpies ni delegades; i així ho avala un informe signat pels 2 més alts funcionaris municipals que a més ho són de l’Estat, per tant, faltaven a la veritat els que deien que la LRSAL provocaria que serveis fonamentals pels mataronins s’haurien de deixar de donar, els fets els han deixat en evidència.

El que estem veient, i aprovant els Regidors, són mesures d’adaptació a aquesta Llei que fa anys que haurien d’haver estat posades en marxa i que tot sigui dit ens hagueren estalviat molts problemes i mals de caps en forma de deute. Ja fa mesos que aprovem l’adaptació dels Consorcis a la LRSAL en el sentit de que no puguin esdevenir “chiringuitos” amb portes giratòries per col·locar als companys de partit que no poden ser funcionaris, volem recordar aquí el fracàs que va suposar el desplegament de la TDT al Maresme amb un Consorci pel Nord de la comarca que va suposar una pèrdua de diners i temps important.

Acabem d’aprovar que PUMSA sigui depenent directament de l’Ajuntament, si fins ara l’empresa d’urbanisme pública municipal, anava al seu aire deixant el deute i el llast que ha deixat, ara s’augmentarà el control municipal sobre la mateixa i el seu deute comportarà per l’Ajuntament, amb el que les alegries pressupostàries ja no podran ser mai les mateixes, ja que s’augmenta el control sobre els organismes creats en paral·lel a l’administració per dissimular endeutament.

En definitiva, aquestes mesures, poden agradar o no, suposo que a aquells que no simpatitzen amb el Partit Popular, no els agradaren gens, però el que ningú no podrà negar és que calia posar ordre, i Mataró amb el deute municipal existent i el llast que aquest suposa per tal de tirar polítiques en favor de les persones i de la millora de l’economia a la ciutat, és un bon exemple de la necessitat d’aquest ordre.

Compartir

Facebook Twitter MySpace Technorati
Menéame Delicious NetvibesYahoo!